Minden családi ház tulajdonos álma a gyönyörű, egészségesen zöld gyep, ahol öröm a pihenés és a játék. A szép fűfelület titka egyértelműen a rendszeres öntözésben és nyírásban rejlik. De ki szeretne hetente több órát ezzel foglalkozni? Az automatizált öntözőrendszerek és fűnyírórobotok világában szerencsére mindez automatizálható. Az okosházzal összekötve pedig a távolból, akár az időjárási viszonyokhoz és a kert igényeihez igazodva is vezérelhető.

Távolról vezérelhető kezelőfelület

Az öntözőrendszer vezérlését érdemes az okosház kezelőfelületén is megjeleníteni, így bármikor ellenőrizhető a működés és az elhasznált víz mennyisége. Mobiltelefon vagy tablet segítségével bármikor, bárhonnan elindíthatjuk a rendszert, vagy éppen meg is állíthatjuk azt, ha pl. a gyerekek az öntözési időben tartózkodnak a kertben vagy más időpontra halasztanánk az öntözést. Ezzel a megoldással bármikor jelenlétet szimulálhatunk a kertben, akkor is, ha nem tartózkodunk otthon.

Időjáráshoz igazodó vezérlés

Az automata öntözőrendszerek a beállított időpontokban locsolnak, akkor is, ha korábban esett az eső és akkor is, ha a közeljövőben nagyobb mennyiségű csapadék várható. Ez nem csak felesleges vízhasználatot eredményez, de a növényeknek sem tesz jót. Az időjárásállomással összehangolva azonban az okos öntözőrendszer képes figyelni a korábban leesett vízmennyiséget vagy ha a közeljövőben esőre számít, akkor késlelteti az öntözést.

Kerti szökőkutak, tavak okos vezérlése

A kertépítés népszerű része a kis kerti tavak vagy szökőkutak telepítése, amelyek az okosházrendszerrel az életmódhoz igazodva működtethetők. A hatás világítástechnikával tovább fokozható. Így a víz- és fények játéka automatikusan, előre beállított időszakonként vagy akár egyetlen gombnyomásra távolról is indítható.

Az okos öntözőrendszerrel

  • soha többé nem felejted el és nem leszel túl fáradt az öntözéshez,
  • minden eddiginél szebb, zöldebb lehet a kerted, miközben hetente több órányi időt spórolhatsz meg,
  • nincs felesleges vízfogyasztás és túlöntözés,
  • a növények pontosan annyi vízhez jutnak, amennyire szükségük van,
  • automatikus, az időjárási viszonyoknak megfelelően öntözhetsz,
  • az öntözőrendszert a távolból is vezérelheted,
  • utazások vagy távollétek alatt jelenlétszimulációt állíthatsz be,
  • bármikor ellenőrizheted az öntözésre fordított vízfogyasztást,
  • az okosház kezelőfelületén követheted nyomon az öntözőrendszer működését,
  • izgalmas és változatos víz- és fényjátékokat állíthatsz be.

Az okos öntözőrendszer-vezérléssel minden eddiginél hatékonyabbá válik a fű és a kerti növények öntözése, miközben rengeteg időt és vizet is megspórolhatsz.

Kérj időpont okosház bemutatóra és nézd meg a saját szemeddel, milyen hatékonnyá teheted a öntözést. Hívj most!