Télen minden egyes napsütéses óráért hálásak vagyunk, nyáron viszont hűvös, kellemes klímájú otthonra vágyunk. Az okos árnyékolásvezérlés nagy előnye, hogy a család életmódjának, pillanatnyi hangulatának és igényeinek megfelelően, teljesen automatikusan vagy akár távolról is mozgathatjuk az árnyékolókat. Az okos fűtésrendszerrel és a világításrendszerrel összekötve pedig még a kiadásokat is optimalizálhatók és a biztonság is növelhető.

Életstílushoz igazodó fényerőszabályozás

A redőnyök, zsaluziák, napellenzők vezérlését érdemes az okosház rendszeréhez kapcsolni, így azok automatikusan, fali panelről vagy mobil eszközről, a távolból is vezérelhetők. Az egyszerű fel- és lehúzáson túl számos kényelmi funkciót élvezhetsz, miközben óvod a magánszférádat is. Pl. reggelenként a rendszer a beállított időpontban néhány cm-t feljebb húzza a redőnyt, hogy egy kevés fény szűrődjön be a szobába. Az ébredés időpontjában automatikus felhúzza a nappali és a többi helyiség redőnyeit, így a hálószobából kilépve már a reggeli napfény fogad.

Az okosrendszerrel egymás után több műveletet is egyetlen gombnyomással érhetsz el, pl. az esti filmezés előtt egyetlen érintést követően a rendszer besötétíti a TV körüli területet, felkapcsolja a hangulatvilágítást és a hangszórókat. Így egy pillanat alatt minden készen áll a tökéletes filmes élményhez.

Környezetváltozásokhoz alkalmazkodó árnyékolásvezérlés

Külső fényerőszabályozóval kiegészítve az okos árnyékoló rendszer figyelembe veszi a nap állását, a szélérzékelővel pedig a szél erősségét is, így a beállított értékek elérésekor automatikusan szabályozza azokat. A fűtésrendszerrel összekötve ezáltal nem engedi, hogy nyáron túlságosan felmelegedjen az otthonod, télen viszont a nap energiáját is felhasználja a fűtés segítésére.

Odakint kezd sötétedni? Az iNELS alkonykapcsoló máris működésbe lép, leengedi a redőnyöket és akár még a benti világítást is felkapcsolja, ha a mozgásérzékelő jelenlétet érzékel.

Fokozott biztonság távollét esetén is

A redőny és a zsaluzia az árnyékoláson túl biztonságtechnikai funkciót is betölt, hiszen egy plusz védelmi vonal az illetéktelen behatolók számára. Érdemes ezért a biztonságirendszer vezérléssel is összehangolni a működését. Pl. távozáskor, a riasztó bekapcsolásával a rendszer automatikusan lehúzza a redőnyöket. A távollét esetén a jelentszimulációval az otthon tartózkodás látszatát kelthetjük. Betörés esetén pedig minden redőnyt felhúzhat, megijesztve ezzel az illetéktelen behatolókat.

Az okos árnyékolóvezérléssel

 • saját életritmusodhoz igazíthatod a árnyékolók működését,
 • akár reggel az ágyból is élvezheted a napfelkeltét,
 • egyetlen gombnyomással több mozgást is elindíthatsz,
 • az időjárási viszonyokhoz igazítva automatizálhatod a redőnyök működését,
 • a fényerőt figyelembe véve mozgathatod az árnyékolókat,
 • távolról, mobil eszközről is hozzáférhetsz az árnyékolóid vezérléséhez,
 • jelenlétszimulációkat állíthatsz be,
 • távirányítóval, fali panelről vagy mobil eszközről is vezérelheted az eszközeidet,
 • szélérzékelővel összekötve minimalizálhatod az egyre gyakoribb vihar okozta károkat,
 • optimalizálhatod a világítás- és fűtésköltségeket,
 • növelheted otthonod biztonságát.

Az okos árnyékolórendszer vezérléssel egyszerre élvezheted a külső körülményekhez igazodó fényerőszabályozást, óvhatod a magánszférádat, enegiatakarékosabbá teheted a fűtésedet és a világításodat, valamint otthonod biztonságát is növelheted.

Kérj időpont okosház bemutatóra és nézd meg a saját szemeddel, mennyire kényelmessé és költséghatékonnyá tenné az iNELS rendszere a mindennapjaidat. Hívj most!